Wednesday, September 13, 2017

Resepi Kek Marble Moist Sukatan Cawan

Wednesday, September 13, 2017 0
Dengan Bismillah,
As Salam dan Salam Sejahtera,
Resepi Kek Marble Moist Sukatan Cawan-Mesti ramai yang mencari-cari resepi istimewa kek Marble dengan sukatan cawan sampai jumpa blog ni kan.haha.Saya pun lama mencari resepi kek marble yang senang kita nak buat dan sukat.Tambah-tambah lagi saya ni beginner dalam bab buat kek mekek bagai ni.

Kek Marble kredit air tangan Rozmaliza Omar (fb)

Teringat zaman kecik saya dulu, mak saya suka beli kek marble yang dijual kat kedai.Bukan sahaja musim raya, kalau tak raya pun mak saya tetap beli kek marble dengan colour coklat dan kuning dia tu.

Asalnya saya masa tu kan bebudak lagi, manalah minat dengan kek "orang tua" macam tu, tapi entah kenapa satu hari tu, saya teringin nak cuba rasa kek marble tu, lepas rasa baru dapat jawapan kenapa mak saya suka bebenor dengan kek marble ni.Sedap gila ko! Kek ni lembap dan sedikit padat.Tapi bila masuk mulut, moistnya sampai ke tekak..pheww!!

Orait, bab buat kek dengan sukatan cawan memang hobi saya.Kalau readers baca mana-mana kek yang saya buat dan kongsi dalam ni, sure saya guna sukatan cawan.

Kek Marble Daripada Grup Masakan di Facebook : Masak Apa Hari Ni (Mahn)

Kali ni saya dapat resepi kek marble dari Grup Masakan di Facebook : Masak Apa Hari Ni (Mahn) yang juga sudah berjaya dicuba dengan jayanya oleh orang yang kongsi resepi ni.Sebab tu saya berani share resepi ni.Teringin juga nak cuba sendiri, tapi buat masa ini, saya dok di luar kawasan kat Negeri Pasir Berdengung, jadi susah sikit den nak membuatnya..mueheheh.

Resepi Kek Marble Moist Sukatan Cawan
Sumber :Grup Masakan di Facebook : Masak Apa Hari Ni (Mahn)
Sumber gambar : Jom Belajar Buat Kek
1 cawan butter 
3/4 cawan gula castor 
3 biji telur gred B
1 1/2 cawan tepung gandum (ayak)
1 sdb baking powder (ayak)
1 sdt esen vanilla
3 sdb susu pekat manis
2 sdb serbuk koko.
(guna loyang saiz 6@7)

Nampak moist tekstur kek marble ni kann..

Cara Menyediakan Kek Marble Moist Sukatan Cawan
  1. Pukul butter dan gula selama 10-12 minit.Masukkan telur satu persatu sambil pukul perlahan. 
  2. Kemudian, masukkan esen vanilla, tepung gandum, baking powder.Guna kaedah kaup balik sahaja dan masukkan susu pekat manis.Gaul hingga sebati semua bahan.
  3. Bahagi adunan kepada 2 bahagian. Adunan pertama warna asal/plain.Warna kedua pula letakkan dua sudu besar serbuk koko.
  4. Jangan lupa sapu marjerin pada loyang saiz 6inci atau 7inci dan lapik dengan kertas minyak.
  5. Ambil satu senduk adunan dan letak ditengah-tengah loyang.Jangan ratakan.Kemudian ambil satu senduk adunan koko tindihkan tengah adunan pertama tadi, jangan ratakan juga.
  6. Ulang hingga habis adunan tersebut.
  7. Kalau dah siap, boleh buat corak dengan lidi atau boleh tengok contoh cara nak buat corak kat bawah.
  8. Panaskan oven suhu 170 darjah dan bakar selama 45 minit atau hingga masak.Gunakan api atas dan bawah.(Sebaiknya juga ikut kepanasan oven masing-masing ya).
Step by Step buat Kek Marble Moist Sukatan Cawan
Sumber gambar : Jom Belajar Buat Kek

Bahagikan adunan kepada dua bahagian dengan satu adunan yang asal, adunan kedua pula yang sudah dicampur dengan serbuk koko. 

Masukkan satu senduk/sudu besar adunan asal kemudian diikuti satu senduk adunan yang mengandungi serbuk koko tadi.Tak payah gaul atau ratakan, biarkan je.Buat step ni sehingga selesai. 

Ini hasilnya bila kita dah masukkan semua adunan tadi 

 Baki adunan dengan serbuk koko tadi letakkan sedikit di atas permukaan adunan

kemudian, lorekkan dengan lidi mengikut corak yang disukai.

Ini hasilnya selepas di bakar:)

Resepi Kek Marble Moist Sukatan Cawan
Resepi dari Rozmaliza Omar
Sumber: Azlina Ina
Bahan-bahan:-
1 1/2 ketul butter (SCS)
3/4 cawan gula kastor
5 biji telur gred A
1 sudu (kecil) esen vanila
1/2 cawan susu pekat
2 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu (kecil) baking powder
3 sudu (besar) serbuk koko

Cara Menyediakan Kek Marble Moist Sukatan Cawan
  1. Masukkan Gula,butter,esen vanila ke dalam mixer atau bekas adunan dan putar dengan kelajuan tinggi selama 15-20 minit sampai gebu. 
  2. Masukkan telur sebiji demi sebiji, akhir sekali putar 15 minit. 
  3. Kemudian masukkan susu dan putar sebati.
  4. Masukkan pula tepung sedikit-sedikit  sambil perlahankan mixer dan masukkan semua. Speedkan balik dan putar selama 3-4 minit.
  5. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian. Satu bahagian masukkan 3 sudu (besar) serbuk koko. 
  6. Masukkan dalam loyang berselang seli sampai habis. 
  7. Panaskan oven dan bakar pada suhu 170 C selama 15 minit pertama. 
  8. Turunkan suhu pada 150 C selama 45 minit. Bila masak terbalikkan atas redai kek dan buang baking paper, kemudian terbalikkan semula serta merta pada kedudukan asal.
kek marble hasil resepi Azlina Ina yang dibuat oleh Rozmaliza Omar (fb)

Harapnya kepada readers yang berminat untuk mencuba resepi ini bolehlah cuba buat sendiri kat rumah ya.Kalau ikutkan, banyak versi resepi kek marble yang kita boleh jumpa khasnya kalau kita google dalam internet, pilihan di tangan anda.Kalau pertama kali kita mencuba sesuatu resepi, kita kena rajin dapatkan banyak tips dan info berkaitan pembuatan kek marble supaya kita dapat menyediakan kek yang betul dan sedap, yang penting tidak membazir:)

Thanks for reading this entry n God Bless:)

Thursday, September 07, 2017

Kek Lapis Homemade Special Dari Kawan Sekolah

Thursday, September 07, 2017 5
Dengan Bismillah
As Salam dan Salam Sejahtera,
Allkisahnya, ini cerita zaman raya puasa bulan tujuh hari tu.Itu pun kira beraya "tak sengaja" ke rumah seorang kawan satu sekolah.Asbabnya saya repeat order tart mawar sedap air tangannya yang pernah saya kongsikan dalam entri ini : Tart Mawar Paling Sedap-

Last-last terus datang ambik tart mawar yang saya order dari kawan ni kat rumahnya yang terletak di Cheras.Sempatlah juga kawan saya yang sangat baik ini jamu kami dengan soto ayam, ubi rebus cicah sambal tumis, bihun sup dan pelbagai jenis kuih raya yang mantap-mantap rasanya!

Sebelum balik dari rumahnya, dibekalkan kami dengan dua bungkus kek lapis homemade air tangannya sendiri yang sangat menusuk kalbu rasanya! wallah.sodap sangat sampai sayang nak makan banyak-banyak.hahha.

Inilah rupa paras kek lapis yang dibuat oleh kawan saya yang sangat baik ni.
Ekau nampak tak lapisan kek ni yang sangat rapi dan cantik pulak pilihan warnanya.
Akak polis yang buat ni tau.amacam..cun tak?

Yang sebelah kiri namanya kek lapis prune cheese dan yang colourful tu pulak namanya kek lapis hawflakes cheese. Saya kalau kuih muih yang ada cheese ni memang feveret lah!

Jeles betul dengan kepandaian kawan baik saya ni tau..kenapalah dia ni rajin sangat buat 
kek lapis ni kann..dahlah sedap tak tahan pulak tu..

Ada tak yang macam saya suka dengan kuih muih yang ada cheese atau readers yang suka kek lapis?
agak-agak kalau saya recommendded, ramai tak yang nak order?hehhehe.

Tengok tu, betapa sayangnya nak makan, saya potong kek ni pun nipis-nipis je.hahah.
berebut anak beranak makan kek lapis ni.huhu.

satu hari satu keping je boleh makan..kihkih..

kawan saya ni bagi gitu-gitu je kat saya hari tu, kalau jual ni agak-agak berapa 
satu pack kek lapis ni ya? Ada sesiapa readers saya yang boleh bagitahu kat komen nanti?

Orait, saya ni sebenarnya memandai je tayang kek lapis marvellous pemberian kawan baik saya ni kat dalam blog.Salah satu sebabnya ialah kek ni sangat sedap, lembap dan moist, lembut dan sangat berasa bahan-bahan yang digunakan.

Jadi, apa salahnya kalau ada readers blog saya yang tinggal area Cheras atau Kuala Lumpur, bolehlah try contact dia, makanan sedap ni memang kena kongsi supaya lagi ramai orang yang dapat nikmati keenakan kek lapis kawan saya ni.-Fajar Hayati- 019 6335794 ( Wassap)

Lupa nak bagi tahu juga, Kawan saya ni juga buat tart mawar yang sah-sah ekau mesti repeat order lepas dah makan sebalang.Tart mawar ni juga signature food terbaik kawan saya ni.

 Tart mawar sedap.Kesedapan dia bilo ko makan sampai pejam-pejam mata..haha.

Jangan lupa wassap Akak Fajar kita kalau nak order ya:)-

Thanks for reading this entry readers! God Bless..

Monday, August 28, 2017

Rumah Kedua Sudah Siap Buat Minor Renovation

Monday, August 28, 2017 2
Dengan Bismillah,
As Salam dan Salam Sejahtera,
Rumah Kedua Sudah Siap Buat Renovation- Alhamdulillah. Memandangkan kami bakal berpindah ke rumah baru pada penghujung November atau awal Disember tahun ini, semua urusan berkaitan rumah baru kami di Negeri Sembilan sudah mula berjalan. Syukur pada Allah Taala, atas limpahan rahmat, rezeki dan kasih sayangNya sehingga kami dapat meneruskan usaha membuat minor renovation untuk rumah kedua ini.

Kalau dalam post yang lalu : Impian Miliki Rumah Kedua Jadi Kenyataan- dalam post kali ini saya kongsikan sedikit minor renovation yang kami buat untuk rumah kedua ini.Alhamdulillah, Allah permudahkan hasrat dan urusan kami berkat doa ibu bapa dan mungkin juga readers blog yang mengikuti perkembangan post saya dalam blog ini:)

Kediaman baru kami di Bandar Springhill, Port Dickson.

Alhamdulillah, Akhirnya impian kami sekelaurga hampir menjadi realiti sedikit masa lagi.InshaAllah

No money no talk.haha.Husband saya banyak kali "patahkan" hasrat atau angan-angan saya tatkala cuba-cuba survey bahagian living room, bilik tidur atau cabinet dapur yang cantik dan terbaik untuk rumah baru kami ini.Yup! saya tahu, kami sudah menggunakan hampir semua sumber kewangan yang kami ada untuk perbelanjaan minor renovation yang kami sudah lakukan.

Minor Renovation Rumah Kedua
Bukanlah renovation sangat pun sebenarnya, tapi lebih kepada pecahkan bahagian dapur supaya lebih luas dan praktikal untuk kami yang mempunyai family besar.Selebihnya kami buat perkara basic sebelum masuk ke rumah baru iaitu pasang grill satu rumah, pasang kipas dan lampu dan juga buat roof di bahagian balcony dan juga porch rumah.Itu pun dah banyak kali juga "jammed" mana nak korek duit lagi ni.hehhehe.

Kisahnya begini.Asalnya kami merancang untuk berpindah dan menetap di Port Dickson dalam setahun dua lagi.Tetapi Allah jua merancang, apabila permohonan pertukaran sekolah saya ke Port Dickson tiada sebarang masalah dan kini saya sudah pun berkhidmat di sana, sementara Encik Husband dan anak-anak sahaja yang masih menetap di KL.

Itu yang menyebabkan usaha-usaha melengkapkan keperluan asas rumah  baru ini perlu disegerakan kerana kami merancang untuk berpindah pada hujung tahun ini.Apa pun, kami sangat bersyukur, sekurang-kurangnya hal basic untuk rumah ini di diami sudah siap.

keadaan rumah ketika kontrakto sedang menyiapkan plaster ceiling rumah dan
keadaan rumah kami apabila sudah siap buat plaster ceiling dan selesai pasang kipas dan lampu


 Inilah bahagian dapur yang kami minta kontraktor pecahkan dan menjadikan daripada dua ruang kepada satu ruang dapur yang lebih luas dan lapang.Baru siap pasang table top, tapi cabinet hold dulu sebab No money no talk.hahah.

ini ruang dapur bahagian tingkap dan sinki semasa dalam proses renovate

 ini pula ruang yang sama selepas siap renovate.

Ini pula bahagian belakang rumah yang kami buat minor renovation

Alhamdulilllah.Selesai renovate bahagian dapur.Kalau ikut pelan asal bahagian dapur tu sama macam dapur jiran sebelah rumah tu. 


 ruang laluan tangga ke tingkat atas

laundry room-haih.Tak sabar nak decorate ruang ni macam kat majalah dan contoh ruang laundry yang cantik dan menarik yang banyak kat internet tu..huhi.

ruang depan rumah, time ambil pic ni grill untuk tingkap depan ni belum siap pasang lagi.

pintu utama rumah baru siap pasang grill.Kalau ikut hati, nak pasang safety door yang ribu raban tu harganya, tapi apakan daya..no money no talk.Insha Allah, kalau ada rezeki lain nanti akan di usahakan.aamiin.

Allah Sebaik-baik Penolong
Beginilah keadaannya.Dalam pada kita merasakan seperti tiada upaya untuk mencapai impian dan hasrat yang kita inginkan, Allah jua sebaik-baik penolong buat kita.Jangan pernah putus asa dengan janjiNya bahawa mintalah apa sahaja padaKU, dan akan aku kabulkan permintaanmu-

Banyak pengalaman ajaib sebenarnya tatkala kami sedang berusaha untuk menyelesaikan usaha-usaha menyiapkan renovation rumah ini, sesungguhnya rahmat Allah itu sangat luas.Apa yang kami nampak, semakin kita memerlukan pertolongan Allah, perbanyakanlah buat apa sahaja yang Allah perintahkan.Misalnya selalu menziarah orang tua atau bertanya khabar, minta doa mereka supaya usaha kita dipermudahkan.

Berbakti kepada orang tua seperti mengembirakan mereka dan sedaya upaya penuhi keinginanan mereka, walaupun ada masa kita rasa tidak punya kemampuan dan kelapangan masa untuk melaksanakannya.Insha Allah.Pertolongan  Allah akan sampai.aamiin.

Alhamdulillah, doakan kami supaya dipermudahkan semua urusan berpindah rumah dan dapat menjadikan kediaman ini seperti mana yang kami impikan.Terima kasih semua.Sampai jumpa lagi:)

Sunday, August 27, 2017

Shawl Cantik dan Bergaya Untuk Kanak-Kanak

Sunday, August 27, 2017 0
Dengan Bismillah,
As Salam dan Salam Sejahtera,
Shawl Cantik dan Bergaya Untuk Kanak-Kanak-Alhamdulillah, Raya Haji semakin hampir.Kalau ikut perasaan, kalau boleh raya haji pun nak pakai baju raya sedondon kan.hehe.Nampak sangat ko kemaruk publisiti.haha.Orait, saya sebenarnya sangat teruja bila tengah survey tudung cantik untuk anak-anak pompuan sendiri, jumpa pulak dengan satu online shop yang memang jual tudung online dan speciality depa ni jual tudung budak-budak saja.

kena pulak dengan warna pink ni.Lagilah tak boleh lena selagi tak grab untuk anak pompuan kita kan..heheh..

Asalnya nak tengok-tengok je, tapi macam tak boleh nak tahan kalau setakat tengok je.Tudung budak pompuan kat sini memang lawa-lawa dan cun habis beb!Apa yang paling saya suka dengan keistimewaan tudung yang dijual ialah ia diperbuat dari jenis kain yang sangat sesuai dengan keperluan anak-anak kecil yang sedang lasak dan baru belajar bertudung.

Tambah-tambah ada pulak batu yang bersinar kat tudung tu, makin manis dan jelitalah anak-anak kita kalau dapat gayakan tudung ni.

Koleksi tudung yang saya kongsikan ni antara yang paling latest yang baru dijual di Online Shop Tudung Si Comel sempena Raya Haji tahun 2017. Antara ciri-ciri yang menarik tentang tudung-tudung ini ialah seperti berikut :

KELEBIHAN SHAWL OMBRE EXCLUSIVE
  1. Warna yang lembut
  2. Corak abstrak yang minimal
  3. Dihiasi batu rhinestones yg bersinar
  4. Shawl dua muka tanpa pin
  5. Tidak perlu iron
  6. Boleh dibasuh mesin
  7. Material moss crepe
  8. 6 pilihan warna
  9. Sangat kemas terletak
SAIZ/UKURAN/CADANGAN UMUR

Dihasilkan dengan potongan khas yang sesuai bagi kanak-kanak berusia 4 tahun  hingga 12 tahun (berbadan kecil). 

Saiz S cadangan umur  4-9 tahun
Lilit muka : 20 Inci
Labuh dari dagu : 16 Inci

Saiz  M cadangan umur  9-12 tahun
Lilit muka : 23 Inci 
Labuh dari dagu : 18 Inci 

Pilihan dua warna yang menarik dan memukau pandangan

warna-warna yang lembut dan sesuai untuk anak perempuan yang sopan dan manis

Boleh cuba, jika tidak sesuai boleh dipulangkan. Yang penting Si Comel puan SELESA.

MATERIAL
Shawl Ombre  diperbuat dari material High Quality Moss Crepe bagi memastikan keSELESAan Si Comel kita. Dihasilkan agar Si Comel gemar bertudung, In shaa Allah.

JAMINAN 180 HARI

dihiasi batu rhinestones yang bersinar

Jangan lupa hadiahkan anak perempuan anda tudung cantik dan bergaya ini

Orait, cakap banyak pun tak berapa nak untung sangat sebab anda kena lawat sendiri online shop Tudung Si Comel ini dan pilih sendiri tudung anak perempaun yang berkenan di mata anda.

Kalau dah ada yang berkenan, boleh  klik terus pic kat bawah ini !


Saturday, August 26, 2017

Koleksi Tudung Kanak-Kanak Terbaru Yang Cantik dan Murah

Saturday, August 26, 2017 4
Dengan Bismillah,
As Salam dan Salam Sejahtera,
Koleksi Tudung Kanak-Kanak Terbaru Yang Cantik dan Murah-Haih.Adakah anda sedang mencari sebuah online shop khas untuk pakaian islamic kids bagi anak-anak anda? Anda sedang mencari tudung dengan fesyen semasa yang cantik untuk si comel anda?Atau anda mahu beli mini telekung untuk anak-anak perempuan anda?

Yup! Anda memang bertuah sebab kali ini saya nak kongsikan satu online shop special untuk anak-anak perempuan kesayangan kita.Yeahh.

Online Shop Tudung Si Comel
Cakap pasal tudung budak-budak pompuan ni, memang banyak kedai yang jual tudung budak.Kita boleh je nak beli online atau pi terus kat mana-mana kedai yang jual tudung budak ni.Tapi biasanya kalau ikut pengalaman saya sendiri cari tudung anak-anak ni, pilihan kat kedai memang agak kurang dan ada kalanya fesyen yang ada pula macam makcik-makcik punya style tudung pulak.huhu.

Orait, kali ini jom ikut saya pi shopping online kat Online Shop Tudung Si Comel.Pertama sekali kalau anda tengok-tengok pilihan tudung yang ada, memang rambang mata kita mak-mak dibuatnya.Cantik-cantik semuanya ko..haha.

Jom, kita layan gambar tudung cantik di online shop ni.

 Klik Gambar untuk details dan harga istimewa

 Klik Gambar untuk details dan harga istimewa

  Klik Gambar untuk details dan harga istimewa

Ada lebih 12 pilihan tudung warna warni dengan corak atau fesyen yang terkini
sangat sesuai dengan anak-anak pompuan kita khasnya yang sudah bersekolah dan pastinya mahu kelihatan cantik jika mahu keluar rumah.

5 Sebab Anda Patut Beli Tudung Anak-Anak Perempuan di Online Shop Tudung Si Comel
Selain pilihan tudung yang pelbagai warna dan corak, sebagai ibu kita juga harus mengambil kira keselesaan anak-anak ketika memakai tudung.Bagi saya pula yang mempunyai tiga orang anak perempuan, keselesaan tudung ketika anak memakainya harus diberi perhatian.

Anak perempuan ni, nampak je macam comel dan manis time bertudung, tapi kalau depa dah jumpa geng atau kawan-kawan sebaya, mereka akan bermain tanpa henti, bermain dengan lasak dan ada kala jika berpeluh mereka cabut terus tudung yang dipakai.

Kita pula, dalam proses mendidik ni, kalau boleh anak-anak ni belajar pakai tudung walau dimana mereka berada khasnya ketika di luar rumah kan.

Orait, saya kongsikan di sini kenapa ibu-ibu semua patut beli tudung di sini.
1. Tudung ini diperbuat daripada jenis Material Cotton Prada Original yang diimport khas dan ianya  lembut serta selesa.
2. Di reka dengan style tudung sarung jadi tak perlukan pin atau brooch jika anak anda memakainya.
3.Potongan tudung atau cutting yang tampak menawan dan stylish.
4. Aksesori pada tudung dijahit terus jadi ia sangat sesuai dengan kanak-kanak yang sememangnya aktif dan sedang lasak dan membesar.
5.Kebanyakan tudung di online shop ini di hasilkan dengan tiga saiz iaitu sesuai untuk kalangan anak-anak yang berusia sekitar 2 tahun hingga 11 tahun.
6.Harganya sangat mampu milik sesuai dengan kualiti tudung yang dihasilkan.

Aksesori dijahit terus pada tudung dan ianya pasti sangat sesuai bagi anak-anak yang sedang lasak

instant shawl yang juga sangat trendy tapi selesa untuk anak-anak pakai

Gabungan warna dan rekaan yang memikat pandangan

Pastikan anda membeli tudung untuk anak perempuan anda hanya di Online Shop Tudung Si Comel ya! Jika anda mahu window shopping atau membuat tempahan boleh terus klik gambar di bawah ini.

Saya mahu order tudung untuk 
anak perempuan saya sekarang!

Tudung kanak-kanak
Klik gambar di atas untuk buat tempahan

Terima Kasih membaca post ini, semoga dapat bantu anda mendapatkan tudung cantik dan murah untuk anak perempuan kesayangan anda:)

Blog Cik Matahariku Capai 19 juta Pageviews

Saturday, August 26, 2017 4
Dengan Bismillah,
As Salam dan Salam Sejahtera,
Alhamdulillah.Syukur untuk hidup yang kita nikmati sehingga hari ini.Sebenarnya umur yang panjang itu suatu "ketakutan" juga bagi saya secara peribadi kerana takut-takut bukan kebaikan yang kita himpun dalam hayat ini, bimbang tanpa sedar kita semakin jauh dari rahmat dan hidayahNya.Semoga Allah lindungi kita semua dari segala kejahilan dan iman yang tidak sempurna.aamiin.

Haih.Gigih saya menaip tengah malam buta ni.Rindu sangat-sangat untuk berblog sebenarnya! Cuti sekolah yang baru bermula mahu saya manfaatkan sebaiknya untuk update blog yang hampir sebulan saya tinggalkan.Tahu-tahu sudah capai 19 juta pv blog ini rupanya!

Pageviews terkini Blog Cik Matahariku yang sempat di printscreen:)

Nampaknya KPI  blog ini semakin mencapai sasaran saya.Saya menginginkan sehingga hujung tahun ini blog ini dapat mencapai sehingga 20 juta pageviews, dan AlHamdulillah, pada bulan Ogos ini blog ini sudah bergerak ke angka 19 juta pageviews.Insha Allah, bakal direalisasikan dalam beberapa bulan lagi.yeahh!!

Rezeki Blog Capai 19 Juta Pageviews
Syukur juga sempena pageviews yang ke -19 juta pv ini, blog ini juga mendapat permintaan untuk sewa iklan di blog dari sebuah klinik swasta di Wangsa Maju.Sebenarnya ia lebih kepada regular client blog ini untuk tujuan pengiklanan perkhidmatan klinik tersebut.Bolehlah klik pic iklan kat bawah kalau nak tahu jenis perkhidmatan yang mereka tawarkan.Terbaik beb!

iklan yang sedang aktif di Blog Cik Matahariku.Boleh klik untuk tahu details tentang perkhidmatan merawat jerawat dengan berkesan oleh klinik ini:)

Jika ada kalangan readers atau sahabat handai yang mahu sewa ruang iklan di blog ini, sangat-sangat saya alu-alukan.Bayarannya sangat berpatutan dan boleh sahaja email saya di sini : samsiahabuyamin@yahoo.com

Semangat berblog ini kadang-kadang bukan sebab pageviews naik cantik dan bertambah setiap hari, ada masa rasa bersyukur bila ada respon positif dari kalangan readers blog ini yang rajin hantar wassap atau komen dalam post yang kita publish.Harapnya anda semua yang pernah singgah ke blog ini atau sedang membaca post ini mendapat hal yang baik-baik sahaja di sini ya.aamiin.

Tahun ke-6 Berblog
Macam tak percaya pula blog kecik ni dah pun berusia 6 tahun! Tak sangka juga sebab kalau ikutkan masih banyak lagi yang belum saya realisasikan untk majukan blog ini.Tapi betul lah seperti kata Imam Al Ghazali tentang apakah perkara yang kita tak dapat mengejarnya atau terlalu jauh untuk kita miliki iaitu masa yang sudah berlalu.Allahuakhbar...

Saya bermula dengan hasrat asalnya untuk kongsi perasaan dan pendapat saya dalam blog ini, dan Allah temukan saya dengan banyak ilmu berharga apabila saya menceburi dunia blogging ini.Saya usahakan untuk kongsikan apa sahaja hal baik yang dapat dimanfaatkan oleh readers blog, mudah-mudahan jariah ini menjadi bekalan saya di "sana" nanti.aamiin.

Saya ingin blog kecil saya ini menjadi seperti bunga kecil ini yang biar tidak kelihatan di padang yang luas, namun warnanya itulah yang menjadikan padang hijau itu cantik dari kejauhan.Insha Allah.Mohon doakan ya!

Terima kasih tidak terhingga kepada anda semua dan sesiapa sahaja yang pernah singgah di blog ini sehingga menjadikan banyak post yang saya publish dalam blog mendapat rangking terbaik dalam google search iaitu berada pada halaman pertama enjin carian di Google search.

Jika anda berminat untuk membaca post  terdahulu atau merujuk manakah post "terkenal"saya yang lain..hehehhe..boleh just klik Trending Post atau klik Published Post yang ada di sidebar blog ini :)

Terima kasih sudi baca post suam kuku kali ini dan semoga bertemu lagi di lain kesempatan, insha Allah:)